Пелов и Колев са се укривали заедно в Ботевград след бягството от затвора

След бягството от затвора Владимир Пелов и Радослав Колев са се укривали заедно в апартамента в Ботевград, съобщи NOVA.

Двамата са отишли там около 25-26 април и са останали допреди около десетина дни. След това са напуснали жилището и в деня на стрелбата се е върнал само Пелов, а Колев все още не се знае къде е и дали е жив.

И двамата избягали затворници са били с променен външен вид – не са се подстригвали и са носели дълги бради.

Апартаментът е собственост на най-добрия приятел на Пелов – Нико Петков. Той е двоен убиец, осъден е, но се е самоубил в следствения арест. Последно в апартамента са живели съпругата на Петков и двете им деца.

Съпругата на Нико Петков – Весела и Пелов са имали някога любовна връзка.

Не е ясно къде са били Пелов и Колев от деня на бягството от затвора, 3 април

Не е ясно къде са били Пелов и Колев от деня на бягството от затвора, 3 април, до 25-26 април, когато са се скрили в апартамента в Ботевград. Когато са отишли обаче там са се грижили доста добре с тях, но най-вероятно принудително. Не са ги издали, защото са се чувствали заплашени. Казано им е, че ако ги издадат, ще има последствия.

Ясно е също, че синът на Пелов е знаел, че са там. Никой от съседите не е виждал двамата бегълци. Не е имало сигнали.

В апартамента е намерен сак с граната и тротилови пресовки. 

„Фактите показват, че полицията не си е свършила работата”, коментира бившият директор на НСБОП ген. Румен Миланов пред NOVA.

Ген. Миланов определи пропуските по издирването на рецидивиста като „системна грешка”, предизвикана от пренебрегване на много принципи.

„Полицията е загубила качеството си да работи ефективно, а ние като граждани искаме да имаме една ефективна полиция. Процесът по възстановяване на тази ефективност ще бъде дълъг”, коментира ексшефът на НСБОП.

Дискусиите са закрити за тази страница