Паргов: Хора, бдете и помнете, за да не допуснем злото да се събуди отново

Хора, бдете и помнете, за да не допуснем злото да се събуди отново. Това призова председателят на БСП – София, който се включи в Шествието на толерантността и единението на българския народ „Заедно за България. Заедно за Европа“. То беше по повод Деня на спасението на българските евреи – 10-и март и беше организирано от ОЕБ „Шалом“ и Столична община.

Освен Калоян Паргов в шествието се включиха и заместник-председателят на Градския съвет на БСП – София и на парламентарната група на социалистите Христо Проданов, народният представител Петър Витанов и общинските съветници Иван Таков и Борис Цветков.

,,Дати като днешната са добър повод да си спомним за Юлиус Фучик и неговия призив: Хора, бдете! Ние сега само може да добавим: И помнете! Не трябва да забравяме онези мрачни времена, когато по улиците и площадите шестваше омразата, за да не ги допускаме никога повече. Днес отброяваме 76-ата година от спасяването на българските евреи и почитаме паметта на онези 11 343 души, които загубиха живота си в лагерите на смъртта“, коментира Калоян Паргов, цитиран от пресцентъра на БСП.

Калоян Паргов припомни, че тази година за пореден път в София беше допуснато да се проведе Луковмарш.

,,Това шествие на омразата по улиците в града ни напомни за онези времена на „кафявата чума“. Ние, социалистите от Градската организация на БСП в София, категорично се противопоставихме на провеждането му. И ще продължим да го правим, защото аннисемитските, неофашистки и нацистки прояви нямат място в живота ни в 21-и век“, обяви още Паргов.

Снимка: Пресцентър БСП

Дискусиите са закрити за тази страница