Панайотов: При проверките на Агенция "Митници" няма намерен нелегално произведен алкохол

Изпълнителният директор на винзавода в Поморие Йордан Панайотов заяви, че ако контролните кранове от дестилационните колони на завода останат запечатани повече от 2 седмици загубите ще бъдат за милиони. Той беше категоричен, че при проверките на Агенция „Митници“ няма намерен нелегално произведен или продаден алкохол.

16 контролни крана от дестилационни съоръжения са запечатани в завод „Черноморско злато“. Общо блокираните кранове са 24, каза заместник-директор“Производство“ в предприятието Христо Янков. 

„Ние сме дали на чертежите схемичката на контролната баретка без подробности – термометър, спиртометър и пробно кранче не са отбелязани. Това е наш пропуск наистина“, уточни какво  нарушение са констатирали от Агенция „Митници“ Янков. 

Съоръженията с запечатани кранове не произвеждат готова продукция, а дестилат, обяснява изпълнителния директор Йордан Панайотов: 
“ От едно кранче се взима да се пробра органолептично, за да може да се настоят колоните както трябва. В момента изваряваме около 100 тона виноматериал, който е на границата на разваляне и имаме около хиляда тона готов виноматериал за изваряване, който ако се забави във времето, то загубите ще са за милиони“.

Показаните от Агенция „Митници“ пластмасови туби пък съдържали промивна вода с остатъчен алкохол от измиване на съоръжения и инсталации. Некоректна е информацията представена от контролните органи, каза още Панайотов.

Дискусиите са закрити за тази страница