Още един арест около случая с полицейския рекет

Антимафиот от ГДБОП е задържан при акция на Специализираната прокуратура по обвинение за участие в престъпна банда, предаде бТВ.

Той е бивш служител на IV РУ-София, където преди месец беше разбита група от униформени на сектор „Икономическа полиция”, събиращи „Такса спокойствие”. Три от лицата в момента са с мярка „Задържане под стража”, един е с „Парична гаранция” заради влошено здравословно състояние.

Арестът на антимафиота е свързан с разследването по случая.

„Обвинението е за участие в тази престъпна група и лично укривателство. Става въпрос, че са известни случаи, в които служителят на МВР е предупреждавал собственици на магазини за предстоящи проверки, касаещи продажба на стоки ментета. Доказани са няколко такива случая. Тази дейност е осъществявана, докато служителят е бил в IV РУ- София”, каза Гешев и допълни, че в момента мъжът работи в ГДБОП.

Гешев каза още, че не е имало твърда тарифа за „Такса спокойствие”, а е зависело от дейността и оборота на търговския обект.

Ръководителят на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов допълни, че няма конкретна причина служителят да е напуснал IV РУ-София. „Той е подал заявление да бъде преназначен в ГДБОП, към този момент не е имало пречки това преназначение да бъде извършено. Досега за него не е имало сигнали. След като приключи проверката, служителят ще бъде дисциплинарно уволнен”, допълни той.

Дискусиите са закрити за тази страница