Официално! Стадионът на Лудогорец е с ново име

Общинският съвет в Разград одобри искането на ПФК“Лудогорец“ за преименуване на стадиона от „Лудогорец арена“ на „Хювефарма арена“.

Решението бе взето на днешната сесия единодушно, с 31 гласа „за“.

Преди това бе изслушан изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев, който обясни, че преименуването на стадиона е свързано с желанието на собствениците да разширят подкрепата си за клуба.

ПФК“Лудогорец“ си поставя високи цели и промяната на името е важна стъпка за по-нататъшното ни развитие. Много скоро се планира старт на строителството на сектор А на стадиона, а следващото бято ще се играят мачове от евротурнирите в Разград.“, допълни той.

За да стане факт новото име, ще бъде изменен договора за концесия за строителство с предмет „Реконструкция и модернизация на стадион „Лудогорец арена“, неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера“

В докладната записка е посочено също, че преименуването на стадиона ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града.

Дискусиите са закрити за тази страница