От ЕНП питали Борисов кога ще се върне на власт

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа, че на конгреса на ЕНП го питали кога ГЕРБ ще се върне на власт. Това разказа самият той по време на среща с партийния актив в Кюстендил.

„И трябва да ви кажа, че на конгреса на ЕНП в Ротердам всеки въпрос, на всички колеги, особено на Републиканския институт на САЩ, в последно време свикнааха да говорият от името на Щатите… Ние 20 години работим със САЩ. Въпросът на Републиканския институт беше – готови ли сте наесен да се върнете на власт. И аз казах – първо трябва да ми отговорите вие на един въпрос и тогава аз ще отговоря на ваши”, разказа Борисов.

„Състоянето на страната и живота на българите в момента е катастрофично – нещо, което ГЕРБ не би допуснал – въпреки войната в Украйна, от която България има и ползи, военпромишленият комплекс работи на макс”, каза той.

Ето какви са прогнозите му: „Или веднага, или после да се оправят сами. Събрах Дончев, Горанов, финансисти – сметахме, сметахме, с нови 4-5 милиарда на година и при разходите, които в момента се правят, и при тая инфлация, и при тая пустош, която стана в държавата за година и половина… Няма оправия… Това, което хората не разбират – в момента ви грабят, бе, хора, по 30 000 на дете ви грабят”.

Борисов беше наричан от кмета на Кюстендил Петър Паунов през цялото време „премиер”, пише БНР. Самият Паунов е бивш член на СДС, но на последните местни избори беше подкрепен от бившите управляващи.

 

Дискусиите са закрити за тази страница