От БСП зоват ОП: Не се регистрирайте, за да не опростят парите на мюфтийството!

„В законопроекта, който засяга опрощаването на над 12 млн. лв. на Главно мюфтийство, въобще не става въпрос за етническия мир или някакво потивопоставяне на общности. Призоваваме управляващите да не злоупотребяват с тази тема“. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски на пресконференция в централата на БСП, цитиран от партийния пресцентър.

Свиленски коментира ,че българските граждани са достатъчно грамотни, за да разберат за какво става въпрос. Той добави, че мотивите на този законопроект и анализът за въздействие се състоят точно от три реда, в които не се дава отговор- какви са задълженията, колко са и на кого точно са.

Свиленски призова представителите на мнозинството да излязат и да обяснят- за колко пари става въпрос, на кого ще бъдат опростени и под каква форма. Той припомни, че през месец декември 2018 г. законопроектът е гледан в комисията по вероизповедания и там народен представител от ГЕРБ е заявил, че това е политическо решение.

Свиленски попита – каква е политическата цена на това решение. Той коментира още, че тази стенограма е била укривана повече от три месеца и след като представителите на левицата са обявили, че тя се крие, е качена на сайта на парламента. Той коментира и думите на Валери Симеонов, който заяви, че когато има непочтена сделка, тя винаги бива определяна или като въпрос от национална сигурност или като секретна. „Такава непочтена и корупционна сделка ли беше случаят с оградата по границата“, попита Свиленски. 

„Колеги от ОП, ако не искате законопроектът за опрощаването на дълговете на Главно мюфтийство да бъде приет, просто не се регистрирайте в деня, в който се приема“, призова Георги Свиленски.

За призивите на патриотите БСП да се върне в пленарна зала, Свиленски коментира, че няма как да си част от управляващата коалиция, да играеш ролята на опозиция и в същото време да твърдиш, че БСП е виновна.

„БСП има ясно решение за напускането на Народното събрание и сме решили и кога ще се върнем“, заяви Георги Свиленски.

Дискусиите са закрити за тази страница