Отново ремонт на ремонта на „Графа“

Каменните блокчета на столичната ул. „Граф Игнатиев“ , поставени в началото на седмицата и служещи за ограничители на трамвайната линия, вече са обърнати, предаде репортер на БГНЕС. Блокчетата с почти трапецовидна форма първоначално бяха поставени с по-острия си връх нагоре, но по-късно те бяха завъртени. Причината за това все още не е ясна.


Те са разположени в участъка между площад „Гарибалди“ и площад „Славейков“ , а функцията им е да маркират ивицата, по която се движи трамваят, както и да помагат на пешеходците за по-безопасното име преминаване. Веднага след поставянето им, ограничителите станаха причина за множество шеги в социалните мрежи, където се появиха много колажи, оприличаващи ги на перки на акули, военни съоръжения и дори надгробни плочи.

Ремонтът на „Граф Игнатиев“, който започна на 7 май т.г, продължава и в момента, въпреки че даденият срок за приключването му бе до началото на октомври. През цялото време той бе белязан от остро обществено недоволство и стана обект на прокурорска проверка, довела до оставката на заместник-кмета по транспорта на Столична община Евгени Крусев. 

Дискусиите са закрити за тази страница