Омбудсманът в оставка: София в момента няма кмет, а изпълнителен директор

Никола Вапцаров оглави инициативния комитет, който издига Мая Манолова за кмет на София. Неговите членове до момента са 65, а списъкът е отворен. Манолова благодари на хората, които се включват в инициативния комитет. Преди повече от 4 години Народно събрание я избра за омбудсман. Тя припомни, че е обещала да не бъде затворена в кабинета си, а да е сред хората.

Каузите ни буксуват и са блокирани, заяви Манолова. Причината: институцията на омбудсмана имала високо доверие.

Мая Манолова посочи, че законопроектите отлежават в деловодството на Парламента. Властта издигнала стена на равнодушие, смята още Манолова. Така възможностите ѝ да помага на хората били изчерпани. Няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност, категорична е Манолова. В София само акулите се чувстват добре, затова виждаме перките им в Центъра, допълни още тя.

Според Мая Манолова в основата на това е политическа партия ГЕРБ. В София има формална власт, заяви Манолова. В София няма кмет, а изпълнителен директор.

Аз се кандидатирам, защото заедно можем да се преборим затова. Заяви, че не я е страх. Скоро ще представи и програмата си.

Представя си София – светла, почтена, прозрачна, електронна община. Иска столичани да участват в управлението чрез обществени съвети. Смята, че трябва да се осветлят обществените поръчки, ще отвори заседанията на общинския съвет за столичани. Представя си София – зелена, Витоша достъпна за всеки столичанин.

Никола Вапцаров от инициативен комитет Лозенец е председател на инициативния комитет за издигане на Мая Манолова за кмет на София. Той заяви, че иска следващият кмет на София да се грижи за интересите на всички софиянци.

Членовете на инициативния комитет са 65 до момента, а списъкът е отворен. В него участват юристи, журналисти, медицински сестри, майки на деца с увреждания, музиканти, представители на неправителствени организации. Сред тях са Невена Андонова – журналист, Деси Филипова – адвокат, председател на Фондация за защита правата на човека, Мая Илиева, Павел Манолов – председател на Асоциация за регулиране на етажната собственост, Йордан Ибришимов- член на Бетономорие, Златина Хаджипанайотова – адвокат, Кристиян Талев – Криско – певец, Вера Иванова – майка на дете с увреждания.

Дискусиите са закрити за тази страница