Обгорелият участък от „Струма“ остава затворен поне 2-3 седмици

„Най-ранният срок за пускане на движението в платното в посока София от АМ „Струма“ ще е след не по-малко от 2-3 седмици“. Това заяви пред БНР инж. Иван Досев от УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той уточни, че като цяло магистрала „Струма“ е отворена, единствено в участъка от 10 километра – между пътен възел „Дупница-юг“ и пътен възел „Бобошево“ – движението е ограничено.

В предаването „Преди всички“ Досев обясни, че щетите от пожара вече се установяват. По думите му Община Дупница само един път е сигнализирала в АПИ за струпани отпадъци в района на АМ „Струма“, но не е било установено наличие на купища боклук в обхвата на магистралата: „Има такива купища боклуци, по скоро суровина за преработка, но тогава, когато сме направили проверка, те не са били в нашия обхват, т.е. те не са били под съоръжението“.

Той уточни, че винаги се правят проверки по сигнали: „Ако проверката установи необходимост от почистване, ние го почистваме. Имаме договори с пътноподдържащи фирми, вътре е включено и почистване на републиканските пътища. Това не е хубаво да се случва, защото са разходи за Държавния бюджет, а в същото време някои си използват части от държавната територия по неправилен начин“.

Дискусиите са закрити за тази страница