Нов скандал ГЕРБ-БСП и в първия официален работен ден на парламента

С промяна в дневния ред, остър политически спор между управляващи и опозиция и наказание за лидера на БСП Корнелия Нинова започна днешното заседание на парламента, предаде БНР.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че на Председателски съвет тази сутрин е решено да отпадне първа точка в дневния ред – обсъждане на Закона за пътищата, тъй като не е постъпил доклад за второ четене от водещата комисия, и затова се провежда само парламентарен контрол.

Преди началото му обаче Вежди Рашидов отговори с декларация на несправедливите, по думите му, упреци към управляващите и се обърна към Корнелия Нинова:

“А вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората. Можехте да засадите поне едно дърво, което щеше да бъде по-полезно за българската държава. И след всичко това вие си позволявате да казвате „шайка крадци“. Именно затова човек трябва да си мери думите, защото вярвам, че в парламента има хора, за които личното достойнство е по-важно от всичко друго. Вашата госпожа, лидерката на левицата, върши нещо дори по-лошо от Нерон. Тъй като не може да пее и да пише, наема певци и поети, по-бездарни от самата нея“.

Корнелия Нинова отговори:

“Каква политика имаше в тази декларация. Какво решение на проблеми на българи, за което сме изпратили тук имаше в тази декларация. Имаше омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията. Няма да ни уплашите, нищо ще ни спрете. Не разбирам, защо се обиждате, когато цитираме един от вас – при това лицето ви Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име. „Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите. Защо се обиждате от това – потърсете у вас проблема. Един от вас смята, че вие сте шайка и тук много хубаво ви описа.“

Последва наказание. Заради обида към групата на ГЕРБ Цвета Караянчева наказа със забележка лидера на БСП. Драгомир Стойнев от левицата призова Караянчева да слезе от трибуната, защото показала, че е неспособна да води заседания и е предизвикала хаос. 

 

Дискусиите са закрити за тази страница