Нов голям протест на родителите на деца с увреждания идния вторник

Национален протест „Системата убива – системата е блокирала“ ще се проведе на 2 октомври, вторник, от 17:30 часа на площад „Народно събрание“ в София. Това съобщиха организаторите от Протестна инициатива „СИСТЕМАТА НИ УБИВА“.

„Обещания – търпение – лъжи – протест! Няма друг начин, няма накъде! Няма! Търпението не е безкрайно. Тази зима отново ще умрат изоставени, отхвърлени, гладни, унизени, смазани хиляди. Хиляди ще останат по домовете си на ръба. Защо ли?“, казват организаторите.

Недоволните родители отбелязват още , че за последните 4 години са проведени 7 такива протеста, 120 дни палаткови лагери в цялата страна в очакване на воля за реформа, 90 дни чакане за приемане на Закона за личната помощ, обещан да се разглежда в комплект с останалите два нови закона, касаещи хората с увреждания – Закон за хората с увреждания и Закон за социалните услуги. Но резултат няма.

 

КАЗВАМЕ СТИГА! КРАЙ! ОТБЛОКИРАЙТЕ СИСТЕМАТА! Крайният срок настъпи! Достатъчно чакахме и цивилизовано се държахме, достатъчно съдействахме и ви търпяхме! СПРЕТЕ С ЛЪЖИТЕ! И ще спрем с протестите…

ОТНОВО ЗАЯВЯВАМЕ – ИСКАМЕ ДОСТОЕН ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА/ ЛИЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА! ИСКАМЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, А НЕ ОГРАНИЧЕНИЯ! ИСКАМЕ РЕАЛНИ РЕФОРМИ, а не закони, затвърждаващи статуквото!, пише още в съобщението за подготвяния голям протест пред парламента.

Дискусиите са закрити за тази страница