Нови но и стари имена в новото правителство на Русия 

Руският президент Владимир Путин одобри част от новото правителство на Русия. В него ще са външният министър Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу, които ще запазят досегашните си позиции, докато финансовият министър от предишния кабинет на Путин – Антон Силуанов не само ще запази позицията си, но дори ще бъде повишен в заместник министър-председател, предадоха БГНЕС и БНТ.

Витали Мутко загуби поста си на министър на спорта, както и позицията си на заместник министър-председател. Това се случва, след като Мутко беше в центъра на скандала с обвиненията за използване на допинг от руски спортисти.

Министър-председател на това правителство е Димитрий Медведев. Назначаването му стана факт преди 10 дни, когато Владимир Путин подписа указ за това. Документът е подписан по-малко от час, след като Държавната Дума даде съгласието си за назначаването на Медведев за ръководител на кабинета. На пленарното заседание кандидатурата на Медведев беше представена лично от Путин.

Други министри, които ще запазят постовете си са – министърът на икономиката Максим Орешкин, който беше назначен през 2016 г., след като неговият предшественик беше обвинен за вземане на подкуп. Енергийният министър Александър Новак, който взе участие в преговорите с ОПЕК, както и министърът на културата Владимир Медински.

 

Дискусиите са закрити за тази страница