Брюксел прекъсва парите по програма Околна среда

BrukselСлужбите на Еврокомисията днес са ришили да прекъснат плащанията за България по програма "Околна среда", съобщи БТА позовавайки се на говорителя на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Проблеми в начина на работа по програмата, слабости със системата за обществени поръчки, както и проверките по процедурите, това са причините за решението. В своя защита комисията отбелязва, че взима тези мерки с цели предпазна мярка, за злоупотреба при управлението на плащанията. Комисията досега е изпратила 140 писма за спиране от началото на годината, почти за всички държави от ЕС.

Процедурата по изплащанията предвижда да се преусваноят, едва когато се вземат необходимите мерки за сигурност. Също така се подчертава, че България показва добри общи стандарти при одита в настоящия програмен период, но и също така са необходими доста подобрения при управлението на програма "Околна среда".

В четвъртък вицепремиерът информира Народното събрание, че вече са предприети действия по отстраняването на причините, довели до днешното решение. Очаква се плащанията да бъдат възобновени в кратки срокове!

Добавен 2013-11-16 на 08:21:44
Помогна ли Ви тази статия?
8/10 - 3 гласували
Брюксел прекъсва парите по програма Околна среда
8/ 10stars

 Трябва да сте влязал в профила за да оставите коментар