Нито една жертва за денонощие в Китай, Ухан се съживи отново

Китайският град Ухан, където започна пандемията от коронавируса, отменя тази седмица последните ограничения след повече от два месеца и половина на строга карантина, предаде ДПА.
 
От полунощ местно време (16:00 ч. по Гринуич) трафикът в Ухан ще се върне към нормалното. Полетите ще бъдат възобновени, на автомобилите ще се разрешава да напускат града, а хората ще могат да ползват влак, при условие че са здрави и наскоро не са имали контакт със заразени пациенти.
  
Възобновяването на нормалния живот в този 11-милионен град се разглежда като важен сигнал за Китай, че най-лошият етап от кризата е приключил.
 
Смята се, че новият коронавирус е бил предаден на хората в Ухан от неизвестен животински вид през декември.
 
Коронавирусът не е причинил нито една жертва в Китай за последните 24 часа, за пръв път от началото на публикуване на статистическите данни, предадоха агенциите.
 
Новите случаи на заразяване в континентален Китай намаляват от миналия месец. Страната обаче е изправена пред втора вълна от заразяване, донесени от чужбина, които според здравните власти достигат около 1000 случая.
 
За последните 24 часа са регистрирани само 32 случая на заразяване, като всички те са при хора, завърнали се от чужбина. Други 12 подозрителни случаи са под наблюдение, както и 30 асимптоматични случая.
 
В Китай в момента има 1242 потвърдени случая на заболяване, които се лекуват, както и 1033 асимптоматични пациенти, които са подложени на изолация и наблюдение. Общо жертвите на епидемията в Китай достигнаха 3031, от общо 81 740 случая, като над 50 000 от тях бяха в Ухан

Дискусиите са закрити за тази страница