Нинова: Тръгваме към изборите с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общините

„Тръгваме към изборите с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общините. Внесохме 10 000 подписа, досега имаме одобрени 161 кандидати за кметове, продължаваме на 15-ти септември с останалите. Има много богата палитра от кандидати, потвърждаваме досегашните си успешни кметове”. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред ЦИК след регистрацията на коалиция „БСП за България” за предстоящите местни избори.

Тя каза още, че там, където досега БСП нямат кметове, има издигнати и партийни кандидатури, но по думите й новото е, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединяват БСП и много малки партии и граждански сдружения. „Онези, които искат промяната, но не виждат възможност да я направят сами, търсят и намират в БСП съюзник и възможност да го направят”, посочи още лидерът на левицата.

На въпроси, свързани с кандидатурата на Мая Манолова за кмет на БСП, Нинова отговори, че тя има най-много номинации, но решението ще бъде ясно на 11-ти септември, когато Градската организация ще издигне кандидата си, а на 15-ти септември Националният съвет на партията ще се произнесе по тази кандидатура. „Целта ни е повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници, повече кметове на общини, които поемат ангажимент, че няма да увеличават местни данъци и такси, повече социални услуги – това ни е целта. Средството за постигане на тази цел е да спечелим състезанието на повече места и конкретно сме набелязали удвояване на досегашния ни резултат. Очакваме неприятна и компроматна кампания – съдим по това, което започва с Мая Манолова. Ние ще отговорим на това с конкретни предложения по общинското и местното самоуправление, с много конкретни ангажименти, с млада, свежа и хубава кампания. Успех на кандидатите ни”, заключи Нинова.

Дискусиите са закрити за тази страница