Нинова: Премиерът изпусна контрола върху кабинета

Стабилност е най-неподходящата дума за правителството – Бойко Борисов изпусна контрола върху кабинета. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за радио „Фокус“ във връзка с напрежението между „Патриотите“ и стабилността на кабинета.

„Всяка седмица те раждат скандали напоследък. Макар и да са по различни поводи, тези скандали, винаги имат нещо общо. Винаги са за постове и за пари. Последните са за това кой да сложи главен секретар на МВР, преди това бяха за влиянието в туризма и раздаването на концесиите на плажовете, т.е. те не са за политики, а са за постове, пари, влияние и това ги обединява като емблема“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание, че новото е, че премиерът Борисов е изпуснал контрола върху правителството си.

По думите ѝ трябва да се търси отговорност за тях. Тя изрази съмнения, че някои от министрите, взаимно един на друг са си изпращали сигнали до главния прокурор за разследвания.

„Ситуацията е нестабилна. За съжаление, тази нестабилност се отразява на цялата държава и на живота на хората. Затова и поискахме вот на недоверие и оставката на кабинета“, посочи още лидерът на БСП.

Дискусиите са закрити за тази страница