Нинова посече Борисов: Премиерът призна, че нямаме план за излизане от кризата

„Днес имаме важна новина за вашия живот – нямаме план за излизане от кризата, това е новината от днес. Разбираме, че нямате конкретен отговор на нито един въпрос“, това обяви от трибуната в парламента лидерът на БСП  Корнелия Нинова като отговор на премиера Бойко Борисов.

Той бе в Народното събрание, за да отговори на въпроси какви мерки взима държавата в условията на пандемия и Извънредното положение.

Ето какво коментира още Корнелия Нинова:

„Имате сгрешена преценка за ситуацията, сбъркана прогноза за безработицата, действате на парче. На базата на това произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден. Всявате страх у хората. Днес казвате, че няма план, защото няма такъв и в другите държави. Напротив, европейските държавници отдавна изработиха такъв план. Осигуряване на финансов ресурс за кредитиране на бизнеса. У нас обратното – етикетът е кредити, а те трябва да се връщат и няма как ако хората нямат доходи, да връщат тези кредити. Министър председателят заяви, че е поканил опозицията да се включи в работата на щаба една вечер към десет часа, смятате ли, че това е нормално?! 

Ние четири пъти ви подадохме ръка за разумни решения, днес ще го направим за пети път. Възстановяване на икономиката чрез помощ за производство и няколко спешни реформи. Кои са тези производства, които генерират най-добър вътрешен продукт. Разучете исторически опит, като нямате собствен?

Трябва да се направи целево субсидиране и кредитиране на най-важните сектори, това направете. Другата линия на политика е безвъзмездната помощ за запазване на работни места. Увеличете потреблението – като се увеличат доходите. Твърдите, че пазите парите, за да има за пенсионерите, но те идват от работещите, стимулирайте ги, за да могат да ви се върнат през данъци в бюджета, за да имате пари за пенсионерите.

Започнете спешна реформа в здравеопазването, в която болниците не са търговски дружества. Сравнете си поведението с европейските държавници.“

Дискусиите са закрити за тази страница