Нинова: Няма да се върнем в НС, докато не изпълнят условията ни

„Не се връщаме в парламента, тъй като условията ни не са изпълнени”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънредна пресконференция в понеделник. Тя коментира решението на ГЕРБ да върне за преразглеждане приетите преди дни промени в Изборния кодекс. Управляващите заявиха, че ще стартира процедура за избор на нов състав на ЦИК и ще се върне старото положение в Изборния кодекс в частта му за преференциалния вот.

„Страх ги е от машините, защото разчитат на фалшифициране на протоколи на комисиите. На второ място трябва да се отмени решението на комисиите и трето – да се промени решението, че не може да обжалваме. Това е частична победа за БСП”, каза Нинова. И допълни, че левицата е поискала среща с всички европейски посланици, за да ги запознае със случващото се с изборното ни законодателство.

„Изчакваме Радев, за да видим дали ще наложи вето на някои от решенията. С всички сме готови да разговаряме, няма значение политическата принадлежност, защото тук става въпрос за кауза, която е над всяка партия – човек да може свободно да си изразява волята, хората да не ги е страх да имат свободно мислене”, заяви лидерът на социалистите.

Дискусиите са закрити за тази страница