Нинова: Напрежението нараства, а националната подписка стига вече почти 50 000

„Искаме 30 минути почивка и извънреден председателски съвет с участието на министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Подаваме ръка съвсем добронамерено, а не партизирано. Нека да се съберем и разумно да решим въпроса с няколкото законопроекта, които приехме в сряда, касаещи съкратеното съдебно производство и в частност- случая в Сотиря и които се изключват взаимно”.

Това заяви председателят на БСП и на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Тя коментира, че  днес, в Сливен, има гражданско неподчинение, а полицията прави изявления, че няма да допусне гражданите до съда.  „Напрежението нараства, а националната подписка стига вече почти 50 000 подписа. Призоваваме за разум. Не можем да оставим два взаимно изключващи се закона да действат едновременно. Трябва да решим въпроса днес”, категорична бе Нинова. 

Тя добави, че на 14-ти октомври парламентът излиза във ваканция и този въпрос  не бива да остава нерешен дотогава. „Рискуваме напрежението в страната да нарасне и естествено след това да прехвърлите вината на опозицията, която яхвала протестите.

Трябва да решим въпроса днес и да отговорим на очакванията на хората за справедливо решение от Народното събрание”, категорична бе Корнелия Нинова.

Дискусиите са закрити за тази страница