Нелегален мигрант нахлу в България със симптоми на коронавирус, пазят го с жандармерия в Инфекциозното в Хасково

В инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково е приет пациент- нелегален мигрант,със съмнение за коронавирус, съобщават от РЗИ-Хасково, цитирани от haskovo.live. Става дума за турски гражданин, преминал незаконно нашата граница. По-късно ще станат ясни резултатите от пробите, допълват от инспекцията. Още пет души са поставени под домашна карантина в хасковска област, тъй като са се завърнали от рискови страни. През последните два дни нямаше приети лица със съмнения за коронавирус на територията на областта. Последните проби на трима пациенти в началото на седмицата бяха отрицателни.

По данни на bTV, турски гражданин е на 44 години. Той е искал е да влезе в Турция през Гърция, но не е бил допуснат от властите. Причината – идва от рисков маршрут. Живял е във Франция, след което тръгва да се прибира в родната си страна през Италия с ферибот. След отказ решава по черни пътища да влезе нелегално в нашата страна. Заради лошото му здравословно състояние граничните власти са сигнализирали РЗИ-Хасково и местните медици.

„В момента мъжът е в добро общо състояние, няма температура или кашлица. Сутринта му е взет секрет, който ще бъде изпратен за изследване в Стара Загора. При негативен резултат ще бъде върнат в ареста “, каза д-р Красимира Кинова. Пред стаята му има жандармерия, а всички контактували с него са били с предпазни средства, категорични са от болницата. В инфекциозното отделение има още двама души със съмнение за коронавирус – 27-годишен мъж и 48-годишна жена. Предстои да им бъдат взети проби, които да се изследват.

Дискусиите са закрити за тази страница