На КПП-тата в София се чака над 2 часа, за да влезеш и да стигнеш до работно място

Половин час след 9 часа, продължава пропускането на автомобили на КПП-тата за влизане в София. Очаква се нова заповед на министъра за часовите прозорци, в които работещите в столицата могат да влизат в града в условията на извънредно положение, предаде БГНЕС.

Във вторник сутрин колоните от автомобили, чакащи да влязат в София на всички КПП-та са километрични. Най-сериозно е положението на Драгичево – Владая, където идващите на работа в София от Перник и околията, са стотици. Екипите на полицейските пунктове са подсилени, но въпреки това колоната едва пъпли.

Въпреки дългото изчакване на колоната шофьорите не са изнервени. В опашката е и автобус, който превозва 17 служители. Те бяха отбити от пътя, за да попълнят декларация.

“Трябва да напишем името на човека за когото работим и номера му във всяка една декларация. Чакаме от 6 сутринта, а сега е след 9 часа”, каза Али Абичев, който пътува от Якоруда.

“2 часа се придвижваме. Не се дразня на ситуацията, но бързаме за болница затова сме малко притеснени. Само заради това пътувам от 260 км, иначе нямаше да тръгна за София”, коментира Младен Бошнаков.

“Ние сме на опашката от 6.40 часа. Тръгнали сме за работа. Закъсняваме”, каза Росен Димитров.

“Два часа и 20 минути чакаме. И да се ядосваме, все тая. Отиваме да работим в строителството”, коментира и Христо Нинков.

На КПП-то на магистрала „Тракия“ също е сериозно натоварването. Опашката е около 5 километра и нараства. Влизащите от автомагистрала „Хемус“ са сравнително по-малко, но все пак и там е натоварено.

Друг много натоварен КПП е този за влизане в София след разклона за Елин Пелин. Хората от Софийска област, идващи по Подбалканския път, чакат да влязат в столицата, за да отидат на работа от 7 часа сутринта. Шофьори се оплакаха, че от 7.00 до 8.00 са изминали около половин километър. Колоната с автомобили спира още при Горна Малина.

По-рано директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов поискаха спешна среща с премиера Бойко Борисов за удължаване на часовете за преминаване на работещи през КПП-тата на София. 

Дискусиите са закрити за тази страница