Наркоман умря в ареста на Първо РПУ в София

Мъж, който е бил задържан заради хулиганство в София, е починал в Първо районно управление на МВР в София, съобщават от полицията. Изясняват се всички обстоятелства около смъртта му.

Във вторник около 18 часа екип на спешна помощ е сигнализирал в полицията за буйстващ мъж в центъра на столицата, който ударил в лицето шофьора на линейката. Пристигналите на място служители на реда заварили мъжа в неадекватно състояние и го отвели в Първо районно. Мъжът е на 45 г., криминално проявен и осъждан. По информация на „24 часа“ той е наркозависим. 

Четири часа по-късно задържаният продължавал да буйства и да проявява агресия както към себе си, така и към околните. Това наложило да бъде извикан екип за спешна помощ. По препоръка на лекаря мъжът с линейка е отведен в болница. След медицински преглед бил насочен към токсикология и диагностициран в абстинентно състояние. След преглед в Центъра за психично здраве мъжът бил освободен и транспортиран в районното управление.

Тази сутрин към 9 ч. задържаният се оплакал, че не се чувства добре. Веднага бил извикан екип на спешна помощ, но независимо от усилията на медицинския екип и извършените реанимационни действия, малко по-късно е починал.

Дискусиите са закрити за тази страница