Нанков: Реалистично е през 2024 г. да имаме завършена АМ "Хемус"

„Напълно е реалистично в края на 2024 г. да имаме изцяло завършена магистрала „Хемус“. Това може да стане с много добра организация”, заяви в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

„До края на годината ще се строят 77 км, нови 85 км ще се търгуват. Остават само около 90 км, които през 2019 г. от Велико Търново до пътен възел „Буховци“, област Търговище, отново ще търгуваме и 2019 г. ще започнем тяхното изграждане”, обясни Нанков.

Той бе категоричен, че новата магистрала “Хемус“ ще отговаря на всички изисквания.

„От 5 май правителството е дало старт на пътни проекти за около 1,4 млрд. лв. Сключихме договори за строително-монтажни дейности за почти 500 млн. лв. Ремонтират се второкласни, третокласни, а и общински пътища, мостови съоръжения, тунели и други съоръжения от техническата инфраструктура. Смея да твърдя, че всички обществени поръчки са публични, прозрачни и в пълно съответствие с нормативната уредба“, каза Нанков.

Той подчерта, че големият брой кандидати за обществените поръчки е доказателство, че се работи „на светло и под прожекторите“. Нанков обясни също, че критериите за участниците не са дискриминационни.

„В този ракурс е и фактът, че броят на обжалванията е изключително нисък през последната година и половина, което отново доказва, че процедурата и работата на комисиите са без забележки“, допълни министърът.

Дискусиите са закрити за тази страница