Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ.

Поради обилния снеговолеж през изминалото денонощие е ограничено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона през проходите „Превала“ и „Троянски“. Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

След усложненията по пътищата в неделя, днес от Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават шофьорите да излизат на пътя само с подготвени за зимни…

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, допълват от АПИ. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Дискусиите са закрити за тази страница