Над 110 са загиналите при торнадото в Кентъки (ВИДЕО)

Повече от 110 души са загинали при торнадо в американския щат Кентъки през изминалата нощ. Губернаторът на щата обяви бедствено положение. Той изрази опасения, че броят на жертвите може да се увеличи. Много хора все още се водят в неизвестност.

Торнадото е нанесло сериозни щети в западните части на Кентъки. Съборен е покрив на склад в град Сейнт Луис, а много хора останаха блокирани в сградата. Властите издадоха предупреждения за опасност от торнадо в няколко щата, включително Арканзас, Тенеси, Мисури и Илинойс.

Посолството ни във Вашингтон към момента няма официална информация и подадени сигнали за пострадали и бедстващи български граждани във връзка с торнадата, преминали през части от територията на американските щати Арканзас, Илинойс, Мисури, Тенеси и Кентъки. Дипломатическата ни мисия следи ситуацията и е в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Българските граждани в САЩ могат да се свържат с посолството на Република България във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770; генералното консулство на България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1310 437 3606; генералното консулство на Република България в Чикаго на телефонни номера: +1 312 867 1904, +1 312 752 0661; генералното консулство на България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и чрез имейл адресите на дипломатическите ни представителства в Щатите: Embassy.Washington@mfa.bg, Consulate.Chicago@mfa.bg,  Consulate.LosAngeles@mfa.bg, Consulate.NewYork@mfa.bg.

„Това беше една от най-тежките нощи в историята на Кентъки. Някои райони бяха ударени по начин, който не може да се опише с думи. За всички семейства, които са засегнати от това, искам да знаете, че сме тук. Обичаме ви! Молим се за вас”, заяви губернаторът на Кентъки Анди Бишиър.

 

Дискусиите са закрити за тази страница