Мустафа Карадайъ участва във възпоменателен митинг край дуловското село Руйно

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва в местността „Аязмото“ край дуловското село Руйно във възпоменателен митинг за годишнината от мирните протести през 1989 година и в памет на жертвите на така наречения възродителен процес. Карадайъ заяви, че събитията от онова време пораждат смесени чувства, но няма омраза и реваншизъм. 

Лидерът на ДПС обърна внимание, че Дуловският район е един от районите, където започват мирни протести против тоталитарната власт, против потъпкването на човешкото достойнство, против потъпкването на правата и свободите. „Нищо задължително няма в политиката, но ние добре помним 1989 година и лицата и героите от 1989 година от различните страни на барикадата“, каза Карадайъ.

„Ако същите лица, тогава с тоягата, а днес с административната преса, се опитват да ни мачкат достойнството, тогава резултатът от тази преса и поддаването на пресата са националистите на власт, резултатът от тази преса е национализмът да стане държавна политика в моята Родина“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В митинга участваха представители на местните и националното ръководства на ДПС, народни представители, евродепутати. Представена бе и художествена програма.

Дискусиите са закрити за тази страница