Московски: При нас няма информация за извършения превоз

Сутринта е приключила проверката на фирмата-превозвач. Документацията е предадена на разследващите органи. Фирма „Мобилус 5” ООД притежава валиден лиценз за извършването на автобусен превоз на пътници, валиден до 14 март 2027 г.”

Това информира министърът на транспорта Ивайло Московски на брифинга след спешната среща на институциите в Министерския съвет.

„Фирмата е регистрирана в град Божурище и притежава доказана финансова стабилност, валидна до 2019 г. На 5 април тази година е извършена цялостна комплексна проверка на компанията. Не са установени нарушения към датата на проверката”, уточни той.

„Установено е, че в лиценза са записани шест автобуса. По наредба такъв вид превози имат задължението да уведомяват предварително „Автомобилна администрация” при случай на случаен превоз, където трябва да се съдържа информация относно маршрута, дата и часа на пътуването. Мястото на тръгване и ориентировъчен час и мястото на пристигането му. Такава информация към нас няма”, каза още министър Московски.

Дискусиите са закрити за тази страница