Москва: За 24 часа унищожихме 130 военни обекта, ликвидирахме над 400 войници

Руската армия е унищожила с високоточни ракети с въздушно базиране корвета на украинските военноморски сили в Черно море в района на Одеса. В Харковска област са били поразени два зенитно-ракетни комплекса С-300, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

На редовния си брифинг, руското военно министерство съобщи, че през изминалото денонощие бойната авиация на Москва е поразила 130 украински военни обекта. В резултат на въздушните удари са били унищожени повече от 400 украински военнослужещи и 55 единици военна техника. По думите на Конашенков руската противовъздушна отбрана е свалила два украински бомбардировача и един хеликоптер.

“През нощта над Змийския остров руските средства за противовъздушна отбрана унищожиха още два украински бомбардировача СУ-24, един вертолет МИ-24 на въздушните сили на Украйна, а в района на град Одеса е свален безпилотен летателен апарат “Байрактар ТБ2”.

Конашенков допълни, че през последното денонощие в района са били унищожени общо четири украински самолета, четири вертолета, три от които с десант на борда, три безпилотни летателни апарата “Байрактар ТБ2” и един десант-щурмови катер на украинските военноморски сили.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви, че се наблюдава повишаване на руската военна агресия на територията на Украйна, въпреки икономическите санкции, които западните държави упражниха като лост за влияние върху Кремъл.

Дискусиите са закрити за тази страница