Младен Маринов: Подкрепям колегите в техните искания, но всичко е въпрос на финансови възможности

„Смисълът на нашата работа е процесът да е непрекъсваем, така че ние не можем да работим само през деня. Нощен труд се налага да се полага и ще се полага! Надявам се да се обсъди проблемът, да се намери финансиране, така че да отговори на реалните потребности!“ Това каза за БНР вътрешният министър Младен Маринов за протестите организирани от служителите на МВР.

Маринов обясни, че ще направи всичко възможно проблемът със заплащането на нощния труд на полицаите,заради който те обявиха, че излизат на протест, да бъде разрешен. Маринов подчерта, че това е възможно в рамките на следващия бюджет:

„Подкрепям колегите в техните искания, но всичко е въпрос на финансови възможности. Така че мисля за следващия бюджет и, във връзка с обещаното увеличение на заплатите, ние да направим възможност това увеличение да бъде разпределено включително и да се покрият разходите за нощен труд.“

В рамките на 2 – 2,5 години няколко пъти е имало увеличение на заплатите, изтъкна Маринов, но подчерта: „Разглеждам нощния труд като по-специфична дейност и правя всичко възможно да постигнем съгласие по отношение на размера и, естествено, това да се даде в перспектива вбъдеще“.

Дискусиите са закрити за тази страница