Министър Павлова се срещна с делегация от Комисията по европейска интеграция към парламента на Черна гора

Подкрепа за Черна гора по пътя й към Европейския съюз –това обсъдиха министър Лиляна Павлова и представители на Комисията по европейска интеграция към парламента на Черна гора по време на среща днес. Делегацията бе водена от председателя на комисията г-н Адриян Вуксанович.

При разговорите министър Павлова се спря върху традиционно доброто сътрудничество между България и Черна гора през годините. „Черна гора може да разчита както на политическа, така и на експертна подкрепа от страна на България в евроинтеграционните процеси. Важно е да подкрепяме страната ви, тъй като тя е най-напреднала в преговорите за ЕС“, каза още министърът за Българското председателство пред делегацията. Нейните представители благодариха за приноса на нашата страна за това всяка държава-кандидат да бъде оценявана според собствените й заслуги и напредък по отношение интеграцията към ЕС, а не постиженията на всички страни от региона да се разглеждат пакетно.

„С представителите на черногорската делегация бяхме категорични, че Българското председателство на Съвета на ЕС бе Балканско председателство, поставяйки региона във фокуса на европейския дневен ред. Днес по този приоритет активно работи Австрийското председателство, а след малко повече от година – темата ще застъпи и Хърватското председателство“, добави министър Павлова. Тя подчерта, че както за Западните Балкани е важно да са част от Европа, така и за Европа е важно те да са част от нея.

Дискусиите са закрити за тази страница