Мечтата за световна волейболна титла остана блян, Полша ни остави със среброто

Волейболният национален тим на България за юноши до 19 години загуби финала на Световното първенство от Полша с 0:3 гейма. Момчетата на Мартин Стоев отстъпваха във важните моменти на своя съперник и това се оказа напълно достатъчно за поляците да триумфират. Трите гейма се развиха почти по един и същ начин. В голяма част от времето мачът се движеше равностойно, но в определени моменти поляците дърпаха с няколко точки и не допусхака да бъдат застигани от българите.

БЪЛГАРИЯ – ПОЛША 0:3 (20:25, 19:25, 19:25)

ПЪРВИ ГЕЙМ

Първият начален удар бе за поляците, но те изпратиха топката в мрежата и България взе първата точка в мача. Двата отбора размениха по няколко точки, но с успешна блокада България поведе с 4:2. Мачът продължава да се движи равностойно, точка за точка, а в средата на гейма резултатът бе 13:13. За съжаление обаче поляците успяха да натрупат малко преднина от 3 точки за 15:18. За съжаление България допусна още една грешка и поляците дръпнаха с 4 точки – 18:22. Българите върнаха една точка, но допуснаха още две и докараха първия гейм до мачбол за Полша – 19:24. Първият геймол бе спасен, но Кубицки направи много силна атака и затвори гейма за Полша.

България завърши гейма с две блокади и 11 успешни атаки, докато Полша – с 14 атаки  и 1 блокада.

ВТОРИ ГЕЙМ

Вторият гейм започна зле за България и резултатът в началото на частта бе 1:3. Последваха размяна на точки, но и успешна атака на Александър Николов за 4:4. Момчетата на Мартин Стоев успяха да се съберат и поведоха с 7:6, но след това допуснаха изравняване – 7:7. Серията на Полша продължи до 7:9 преди Мартин Стоев да вземе тайм-аут. Мачът продължи да се движи горе-долу равностойно, въпреки че преднината на поляците им даваше леко предимство и в средата на гейма те натрупаха аванс от 5 точки – 13:18. За съжаление разликата се запази до 17:23. Атака с блок-аут на Антов върна точка за нашите, но поляците успяха да направят 24-та точка, след като Бучков уцели мрежата от сервис. Успешна атака на Новик пък бе достатъчна на Полша да вземе първия си гейм бол и да поведе с 2:0.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Третият също не започна добре за лъвовете, които инкасираха 3 поредни точки, а след това резултатът стана 1:6 преди Мартин Стоев да вземе прекъсване. След него последва неуспешна атака на Александър Николов, който изпрати топката в аут и съответно седма точка за Полша. Венислав Антов проведе успешна атака и резултатът стана 2:7. В следващите 3 разигравания България взе две точки срещу една на поляците за 4:8. Въпреки равностойният гейм поляците отново успяха да държат стабилна преднина от 3 точки до 17:20. При 18:20 момчетата на Мартин Стоев допуснаха три последователни точки за съперника. Първият мачпойнт дойде при 19:24. Поляците успяха да го спечелят след успешна блоката и така спечелиха с 0:3.

Дискусиите са закрити за тази страница