Метални огради заграждат НС заради протеста на "Възраждане"

За първи път след протестите срещу правителството на „Орешарски“ през 2013 година, българският парламент отново е ограден с метални огради, които разделят Народното събрание от народната любов.

Заради очаквания днес протест на партия „Възраждане“ премиерът  Кирил Петков е издал нареждане българският парламент да бъде защитен с тежка ограда. 

Това се е случило във вторник посред нощ, съобщава Епицентър.бг.

Правителството на Кирил Петков върна спомена от времето на Тройната коалиция и протестите на гражданите срещу нейното управление.

Цялото простраство около Народното събрание в посока от Националната художествена академия до Българската академия на науките и към Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ ще бъде отцепено за гражданите. Много полицаи вече се намират на възловите участъци в центъра на София.

Интерен факт е, че именно правителството на „Продължаваме промяната“, които дойдоха на власт на вълната на протести срещу тогавашните управляващи, днес, когато те са на власт, вдигат огради между себе си и недоволните граждани.

Вероятно от страх да не се повторят баталните сцени от първия протест на „Възраждане“, когато протестиращи пробваха да нахлуят в парламента.

Пред Министерския съвет –  в „триъгълника на властта“ – пък изникна отново палатката на майките на деца с увреждания и се опънаха плакатите „Оставка“.

Дискусиите са закрити за тази страница