Международният женски клуб-София организира за 24-ти път благотворителен базар

За 24-та поредна година Международният женски клуб-София организира своя благотворителен базар. 60 държави от цял свят  представят своята култура, традиционни занаяти и кулинарни специалитети. Всички събрани средства на базара ще бъдат дарени за социално значими български каузи. 

Предколедна атмосфера, музика изпълнена на живо от Софийския духов оркестър и участие на различни поп изпълнители съпътстват най голямото благотворително събитие на Балканите. 21 дами от посолствата у нас са почетнси гости. „Тази година за първи път събитието очакват и държави като Ватикана, Монако и Гватемала“, отбелязва Мая Методиева, вицепрезидент на международен женски клуб в София, а на всеки щанд се усеща културата на всяка страна, участник в базара.

„На всеки един щанд можете да пробвате специфични храни, които са за съответната страна, да си закупите сувенири и неща, които са дошли специално от там, те не са произведени някъде другаде, всичко е автентично“.

За благотворителната кауза със свои щандове участват редица екзотични държави като Филипините, Виетнам, Мароко, Пакистан, Кувейт, Доминиканската република, република Южна Африка, а най гоемите щандове са на Китай, Турция, Италия и САЩ. Американците дори са осигурили и атракция.

„Имаме мотоциклет „Харли Дейвисън“ и всеки може да се снима срещу един лев, което е страхотно“.

В събитието участват и много българи доброволци като Йоана на щанда на Германия.

„Предлагаме детски играчки за Коледа, дървени предимно, храна, кисело зеле и вурстчета, греяно вино и бира“.

А художничката Малина, която участва на щанда на Дания,  приветства инициативата на женския клуб.

„Всички средства, които се събират отиват наистина по предназначение. Тука никой не праща SMS-и не отиват незнайно къде и затова се радвам, че съм тук и мога лично да ходатайствам затова да се случват хубави неща в страната ни“.

Благотворителният базар на международния женски клуб в София се провежда в Интерекспо център до 19 часа.

Дискусиите са закрити за тази страница