МВР проверява сигнали за бомби, заложени от убития Пелов?

МВР проверява сигнали за бомби, които може да са били заложени от убития Владимир Пелов, който преди два месеца избяга от Централния софийски затвор. Това съобщи пред Дарик зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.
 

От думите му става ясно, че министерството разполага с информация за подготовката на „голям удар“ от страна на Пелов.

По-рано днес два входа на жилищен блок в Ботевград бяха евакуирани. В апартамент в бл.12 на бул. „България” са намерени общоопасни взривни вещества, потвърди главният секретар на МВРкомисар Младен Маринов. Извикани са специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят, уточни той.
 
„Това е един изключително тежък и дълъг процес, операцията продължава. Целият блок е отцепен. Имаме служители на специализираните служби, които обезвреждат бомби, взривни вещества. Това е продължение на цялата тази дейност на Пелов. Той е готвил нещо ужасно и, за да се приключи всичко, ще трябва още много работа“, заяви Балабанов.

„Човек, който ходи с раница, с бомби и с взрив в себе си, какво може да готви? Нещо срещу наши служители, срещу странични граждани – всичко може да предположи човек“, каза още зам.-министърът.

Дискусиите са закрити за тази страница