МВР помогна на децата на загинали и пострадали полицаи

Със заповед на министър Валентин Радев деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР получиха финансова подкрепа за първия учебен ден.

100 деца бяха подпомогнати с по 500 лева от средствата, набрани в рамките на Националната благотворителна кампания, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От ведомството отправиха искрена благодарност към всички дарители, които подкрепят каузата на МВР.

„Тяхната ангажираност е безценна помощ в стремежа да изградим атмосфера на приятелство и отзивчивост за децата на наши колеги“, обясниха от министерството.

Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи.

Средства се набират целогодишно чрез кратки номера, специално открити от телекомуникационните компании за целите на благотворителната кампания на МВР и по банков път.

От февруари 2016 г. в полза на децата се набират средства и чрез удържане на суми от месечното възнаграждение на служителите, които са попълнили съответната декларация за това.

Всеки месец на сайта на МВР се публикува финансов отчет за постъпленията.

Дискусиите са закрити за тази страница