МВР: Нямаме отношение към възстановяването на оградата по границата с Турция

„МВР и „Гранична полиция“ нямат отношение към отстраняването на скъсвания и пропадане на оградата по границата с Турция“. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Валентин Радев на депутатски въпрос, информира БГНЕС. 

Министърът се аргументира с постановление на Министерски съвет, с което е възложено проектирането и изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение и прилежащия път към него на българо-турската граница на областните управители на Област Хасково, Област Ямбол и Област Бургас, чиито територии граничат с Република Турция. 

„Областните управители са бенефициент на средствата, отпускани от Министерския съвет, необходими за проектирането и изграждането на въпросната ограда. Отчитайки това обстоятелство, контролът по осъществяване на споменатите дейности и евентуални причинени щети върху вече изградената инфраструктура вследствие на строителството, следва да се осъществяват от областните управители, които са страна по сключените договори за изграждане на ВВС“, добавя министърът.

Дискусиите са закрити за тази страница