МВР има информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви

МВР има информация за евентуалното местонахождение на братя Галеви. Това разкри висш полицай.

„Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора“, заяви началникът на сектор „Издирване“ в националната полиция Ивайло Димитров. 

През последните дни в социалните мрежи усилено се говори за новата практика за издирване на престъпници на МВР. 

Полиията пусна във Facebook издирваните лица с влязла в сила присъда. A те пък пуснаха телефони за връзка. Някои се оказаха понастоящем в затвора. 

„Целим получаване на обратна информация относно тези лица, да ги приведем в известност – било чрез хора около тях, било чрез хора, които са имали взаимоотношения и даже самите те“, коментира Ивайло Димитров. 

Един от тях – Красимир Тончев – видя публикацията за себе си и остави телефон за връзка. Други пък се оказаха вече в затвора.

А пропуските понякога костват човешки живот.  Росен Ангелов успя да се укрие от правосъдието 9 години. И вместо да влезе в затвора за педофилия, уби шестима в Нови Искър и се самоуби.

Именно заради трагедията в Нови Искър МВР решава да качи издирваните в мрежата.

Междувременно, продължава търсенето на известните бегълци от правосъдието. Сред тях са и братя Галеви са с влязла в сила присъда.

Дискусиите са закрити за тази страница