Масово връщат шофьори, опитващи да влязат в София

Водачи се опитват да пробият създадените контролно-пропускателни пунктове като се опитват да преминават през тях по няколко пъти. Това видя екип на БГНЕС, който провери дали има струпване на автомобили по автомагистрала „Хемус“ в посока София.

Обстановката на пункта беше спокойна, но мнозина бяха връщани от униформените. Други пък правеха обиколки и отново се опитваха да преминат, разчитайки, че ще попаднат на друг униформен, когото ще успеят да убедят да ги пусне извън определения времеви прозорец.

От своя страна полицаите задържаха личните карти на хората и след преминаване в другата посока ги връщаха. Пред нас те обясниха, че правят това, за да стимулират водача да се върне и с цел да не продължи към София.

Бистра Николова и спътничката й Емилия Тонева пътуват от Варна. Момичетата бързат да се приберат в столицата, за да се подготвят и да отидат в 17 ч. на работа. Планът им обаче не сработва.

„Връщат ни, защото нямаме служебна бележка. Не знаех, че е необходима такава. Имам декларация, но явно трябва да имаме и служебна бележка, когато искаме да влезем извън времевия прозорец между 18-20 часа“, обяснява Бистра Николова.

Спътничката й Емилия Тонева добавя, че са очаквали тази спънка да възникне, затова и предупредили работодателя си, че може да закъснеят.

„Ние сме предупредили, че може би ще имаме такива проблеми. Сега се обадих да потвърдя, че опасенията ни се потвърдиха“, заяви Тонева.

Според Бистра Николова даденият часови диапазон е твърде кратък.

„Часовият диапазон е доста кратък. Затруднява доста, защото не всички сме със стандартно работно време“, оплака се младото момиче.

Тя добави още, че ще опитат да влязат в града между 18 и 20 ч. като се надяват тогава да влязат само с декларация и посочен телефонен номер на работодателя.

Дискусиите са закрити за тази страница