Марков иска информация от ПП “Витоша“ за нефункциониращ параклис до хижа Алеко

Общинският съветник Стефан Марков отправи официално питане до директора на Дирекция ПП „Витоша“ Снежана Петрова заради нефункциониращ параклис до хижа Алеко. Постройката е разположена по пътя към „Голи връх“ – в непосредствена близост до хижа „Алеко“.

При посещение в парка миналия месец на Марков му е направило впечатление, че тази постройка очевидно е нефункционираща. В последствие, при проверка, той е установил, че за въпросната постройка е бил подаден сигнал на 16.11.2017 г. от Асоциацията на парковете в България.

Неизползването на тази постройка по предназначение подтикна Стефан Марков да отправи няколко въпроса до директора на Дирекция ПП „Витоша“. Затова общинският съветник Стефан Марков попита Снежана Петрова дали е бил разрешен строежът на параклис на посоченото място, съгласно заповедта за обявяване на парка, плана за управление на парка и устройствените и технически планове и проекти.

На второ място, Марков се интересува какви са причините параклисът да не бъде ползван по предназначение. Общинският съветник иска да разбере дали е възможно този параклис да бъде въведен в експлоатация и да бъде използван от хората.

„Добре е да заработи този параклис за всички вярващи хора, които обичат планината. Въпреки приключването на зимния и ски сезон, лятото Витоша също е доста посещавана и е добре да се назове причината този параклис да не работи и да се направи необходимото, за да бъде отворен за гостите на планината“, счита Стефан Марков.

Дискусиите са закрити за тази страница