Мария Бакалова прикова погледите на Холивуд към смелите украинци с послание

Актрисата от Бургас Мария Бакалова изказа подкрепа за Украйна на наградите „Изборът на критиците“, които бяха раздадени в Лос Анджелис. 

Големият победител е „Силата на кучето“, съобщава БНТ.

Лентата взе награда за най-добър филм и за най-добър режисьор. Уестърнът е дело на новозеландката Джейн Кемпиън. За най-добър актьор беше награден Уил Смит. В биографичния филм „Методът Уилямс“, Смит се превъплъщава в треньор, баща и мениджър на тенис-звездите Винъс и Серена Уилямс.

За най-добър актьорски състав бяха избрани участниците във филма на Кенет Брана „Белфаст“. Наградите „Изборът на критиците“ се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, които работят в телевизиите, радиостанциите и Интернет изданията в САЩ и Канада.

Акцент и в тази церемония беше Украйна. Бакалова, която миналата година получи наградата на критиците за най-добра поддържаща роля, изрази подкрепата си за Киев.

„Аз съм от България и родният ми град е само на няколкостотин километра от Украйна (бел. ред. – на снимката Мария е на плажа пред Стария град в Созопол преди 2 месеца) И понеже сме се събрали заедно на тази специална вечер, бих искала да признаем смелостта на украинския народ. Надявам се посланието ми да стигне до хората в Украйна – виждаме ви, подкрепяме ви, сърцата ни са с вас“, каза Мария Бакалова.

Дискусиите са закрити за тази страница