Марихуана за над 1 млн. лева намериха при спецакция край Русе, арестуваха 7 души

Спецоперация по противодействие на производството и разпространението на наркотици е стартирала вчера. Действията са осъществени от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализирано тактическо звено за бързи действия при ОДМВР Русе, под ръководството на Окръжна прокуратура град Русе. В рамките на акцията криминалистите проверили стопански двор на територията на село Новград, община Бяла.

На място, в момент на  събиране на зелена тревиста маса и приготвянето й за транспортиране, са задържани 7 жители на София област. По време на процесуално – следствените действия, в две халета и административна постройка, са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагирала на марихуана. Иззети са и три автомобила  – „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, ползвани от задържаните, единият от които пригоден за транспортиране на бидони с наркотика. Намерени и иззети са и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването, мобилни телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка между лицата.

В хода на операцията, със съдействие на криминалисти на ГДНП, СДВР и ОДМВР – София, са задържани и двамата собственици на имота,  извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, иззети са автомобил „Мерцедес“ и моблни апарати.

С постановление на Окръжна прокуратура Русе осем от задържаните остават в ареста за срок до 72 часа. Работата по документирането и доказването на престъпната дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под прякото наблюдение на прокуратурата. 

Дискусиите са закрити за тази страница