Марешки: БСП с Корнелия Нинова прави управлението на ГЕРБ до безкрайност

Кой въпрос на БСП ви се стори интересен, че да си губим времето. Това запита реторично лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод вчерашното изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента по искане на опозицията.

В предаването „Още от деня“ по БНТ той каза, че БСП питали за икономическия пакет за справяне с кризата.

„Разбирате ли колко е смешно това! За този въпрос, без никаква конкретика, се събрахме 200 и колко човека, за да може Корнелия да има 5 минути слава. И нищо не произлезе от това заседание“, коментира Марешки.

„БСП с Корнелия Нинова прави управлението на ГЕРБ до безкрайност“, отбеляза още Марешки.

Той отправи критика и към евродепутатите на БСП и като цяло, които не вършели нищо.

„Елена щеше и да иска промяната, изпокриха се като мишки. Ако бяха влезли хора като мен, Салвини или Люпен щеше да има радикални решения“, смята той.

Относно искане да не се предприемат други инвестиции в армията, докато не отмине кризата с COVID-19 политическият лидер каза:

„Модернизацията на армията трябва да започне тогава, когато оправим бедността. Първо оправяме хората, после железата. Ние не можем да харчем желена, да си позволяваме партиите да харчам милиони субсидии. Ние ще ги натиснем депутатите да не получават субсидии, докато има един бедстващ човек или фирма“.

Относно мярката 60/40 Марешки каза, че може да има корекции само при определени случаи и помощта да е 80/20

„Бизнесите си го казаха ясно, че 60/40 за тези – да, за тези – не. За тези,  които не става, за тях се прави корекции. Да, малко допълнително усилие на администрацията, но може да се направи“, обясни лидерът на ВОЛЯ.

Дискусиите са закрити за тази страница