Македонски спецчасти показват на Столтенберг какво могат

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който пристигна снощи в Скопие, в навечерието на референдума, тази вечер ще посети съседна Гърция. В Атина той ще бъде приет от премиера Алексис Ципрас, предаде БГНЕС.

На предстоящия референдум на 30 септември гражданите на западната ни съседка ще гласуват за промяна на името на Република Македония и за започване на преговори за членство в НАТО и ЕС на 30 септември. Снощи генералният секретар на Столтенберг НАТО беше посрещнат на летището в Скопие от министъра на отбраната Радмила Шекеринска. Днес той ще разговаря с президента на Македония Георге Иванов, с премиера Зоран Заев и с председателя на парламента Талат Джафери. След срещата със Заев двамата ще дадат пресконференция.

За да демонстрира Скопие готовността си за влизане в Северноатлантическия пакт, в казармата „Илинден“ пред шефа на Алианса ще бъде изнесена демонстрация на уменията на специалните части. Програмата от посещения на чуждестранни лидери в Скопие се допълва от визити на федералния канцлер на Германия Ангела Меркел и на австрийския ѝ колега Себастиан Курц. 

Дискусиите са закрити за тази страница