Македония в шок заради смъртта на 17-годишно момиче

Всички основни македонски печатни са в шок от трагичен инцидент, който се е разиграл в град Гостивар в понеделник вечерта. „Фокус“, „Денешен“, „Вечер“ и „Нова Македония“ пишат ,че към 19 часа, в близост до градската болница, 17-годишно момиче от село Здуние е нападнато от бездомно куче, или глутница бездомни кучета, според различните версии, от което се защитавало и бягало, в резултат на което стигнало до края на кея, изгубило равновесие и паднало в река Вардар.

Очевидци на трагедията веднага съобщили в полицията за инцидента и след тричасово издирване тялото е намерено от жители на село Балиндол около 22 часа, които веднага съобщили на правозащитните органи. От местното полицейско управление веднага изпратили екип на мястото, извлекли тялото от водата, а лекар констатирал смъртта, след като момичето не дало признаци на живот.

Това далеч не е първият случай, когато глутница бездомни кучета причиняват проблеми в Македония. Например, през септември се разбра за такъв случай, само защото жертвата на глутница в Скопие беше служител на Световната Банка, предаде агенция „Фокус“.

Дискусиите са закрити за тази страница