Лукарски иска коалиция със съседа Валери Симеонов

СДС да поеме курс към НФСБ, а не към „лилавата коалиция“ – Да, България и ДСБ, иска председателят на Съюза на демократичните сили Божидар Лукарски.

Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия, обяви той по бТВ. По думите му с НФСБ имат много допирни точки, а и от седмица официално са съседи на Раковски 134.

„На последния изпълнителен съвет на партията аз дадох ясен знак, че курсът на СДС трябва да е към тази линия, която се покрива от НФСБ и Патриотите. Допирни точки са отношението ни към истанбулската конвенция, позициите ни спрямо руския патриарх, доста са нещата”, допълни Лукарски.

За обединение с НФСБ може да се говори след 17 април, когато е насрочен Национален съвет на СДС. „На НС трябва да се реши дали ще има движение към консервативно патриотични организации или към дясно либерални организации, каквито са „Да, България” и ДСБ”, коментира Лукарски. Тази коалиция, както искат да я кръщават, но „лилава коалиция” ще е по-точно”, коментира още обединението на другите две партии Лукарски.

Дискусиите са закрити за тази страница