Лиляна Павлова: Левицата атакува правителството на ГЕРБ с поредица от вотове

В студиото на „Денят започва с Георги Любенов министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова заяви, че левицата атакува правителството на ГЕРБ с поредица от „вотове по график, тенденция, но без ясна обосновка, концепция или стратегия“. Нещо повече, последният път исканият вот за недоверие е бил за намерение, а не срещу политика, срещу която да дадат алтернатива, т.е. „самоцелен вот“. По-скоро пореден опит за дискредитиране на правителството, отколкото търсене на решение за проблемите на хората, уточни Павлова.

Лиляна Павлова – министър на българското европредседателство: „Като цяло обидата към жена, към майка, към дете с увреждания, като цяло обидата е недопустима. Дълбоко вярвам обаче, в доброто в хората и че всеки човек има добро намерение и че тръгвайки в един разговор не тръгва с идеята да обиди някого, но всеки трябва да може да си мери приказките… И всеки трябва да намери сили да се извини.“
В същото време тя е убедена, че е много важно да бъдем „мерени по действията“, които извършваме.

Правителството създава Глобален партньорски център в рамките на Министерството на икономиката с използване на интелектуалния капацитет в БАН, тъй като ще бъде на принципа на мозъчен тръст. Ангажимент на министър Павлова е да го организира, а целта на този център е да се насърчат китайските инвестиции в България.

Дискусиите са закрити за тази страница