Късо съединение е причинило пожара в автобуса по пътя Кюстендил – ГКПП "Гюешево"

Автобус с 46 туристи пътуващи от София за Македония, се запали в движение и изгоря целия на пътя между Кюстендил и граничен пункт „Гюешево“ край местността Дервена. Няма пострадали, тъй като шофьорът на автобуса е реагирал много бързо и пътниците са били евакуирани навреме.

Сигналът за пожара е постъпил на тел. 112 малко след 18:30 часа. На място са се отзовали екипите на пожарната служба, полицията и държавна автомобилна инспекция. В гасенето на пламналия автобус са се включили и хора от близкото село Вратца. – Гореше само отзад автобуса и това е, и с пожарогасители даде кой има да може да го изгасят, но то не става, вече гореше силно. Багажа им спасиха на хората това е важно и че те беха слезнали вече.

По първоначални данни става дума за късо съединение, което е предизвикало пожар по време на движение, казаха от полицията в Кюстендил.Катя Табачка – говорител на ОД на МВР – Кюстендил: Оказало се че водачът усетил дим в автомобила, отбил в страни и помолил пътниците да слязат, успели да свалят и багажите от багажното отделение. Изгорели са лични вещи на туристите, които са били вътре в автобуса, шестима от тях са останали без лични документи.

Автобусът е на българска туроператорска фирма, която е организирала екскурзия от София за Република Македония. Пробата за алкохол, която е била взета на шофьора, е отрицателна. Документите за техническата изправност на автобуса също са изрядни показват процесуално -следствените действия. Няколко часа по -късно след инцидента всички 46 пътници са върнати в София с друг автобус. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

Дискусиите са закрити за тази страница