Куриоз! Пловдивчани платиха туби вода, оказа се ракия

Ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в магазин в Пловдив. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска фирма. Че в тубите с вода всъщност има ракия, станало ясно след като клиент, купил от тази партида, се върнал в магазина, за да се оплаче, че водата мирише странно, съобщи БНТ.  За да проверят дали това е така, управителят на магазина и част от персонала отпили от прозрачната течност и с изненада установили, че в 10-литровата туба има ракия.

Според тях: „Хубава, мека и пивка“. Вероятно това са установили и други клиенти, които според записите от камерите в магазина, много скоро след като са купили една туба, се връщат и взимат още две. Полицията и агенцията по храните започнаха проверка по случая. В магазина се изненадали, когато клиент върнал тубата с вода и казал, че тя мирише на спирт. „Разбира се, че я дегустирахме…. Наистина се оказа хубава, мека, пивка, ракия. След това премерихме градусите, 43 градуса. Беше останала само една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре пак ракия”, каза Дафина Дългърова, управител на магазина.

Оказа се, че шофьор от дистрибуторска компания е оставил въпросните бутилки с ракия в склад, където се съхранява минералната вода. Оттам тубите са били доставени в магазина. Служителят ще бъде дисциплинарно уволнен.

Междувременно полицията, прокуратурата и Агенцията по храните днес започнаха проверки. От 10-литровите бутилки с вода в магазина вече няма. Инспектори от Дирекцията по безопасност на храните провериха останалите количества и отворените произволни бутилки са били пълни с вода. Тепърва ще става ясно ще има ли наказания и какви ще са те и дали има извършено престъпление за разпространяване на акцизни стоки без бандерол. 

Дискусиите са закрити за тази страница