Красимир Каракачанов: Изказването на президента Радев за VW е нескромно

Изказването на президента за Volkswagen е малко нескромно – за да бъда дипломатичен. Тук ще споделя мнението на премиера – да не се говори много. Ще ви кажа само, че 4 месеца България работи по този въпрос. Нека това да стане, нека да успеем да привлечем тази огромна и полезна инвестиция, в крайна сметка успехът има много бащи.

Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира по „Канал 3“ изказване на президента Радев, че той лобирал за завод на немския концерн у нас пред немския си колега. Вицепремиерът бе гост на предаването „Беновска пита“.

„Но нека се случи, това означава нови 3000 работни места, това значи и допълнителен престиж. Сега, вместо да се тупаме в гърдите, е редно да направим нещо полезно. А при подобен климат между инвестициите, не мисля, че си правим услуга“, добави Каракачанов.

На изявление на Румен Радев, че по негово настояване премиерът Борисов поръчал възстановяването на военно – въздушното училище в Долна Митрополия, Каракачанов реагира: „Коя дата е, да не сме първи април? Това не е вярно! Отворете програмата за управление на правителството между ГЕРБ и ОП, в нея е заложен проблемът с недокомплекта, с възстановяване на военното училище – може би две седмици преди да се закълнем като правителство.  

На мен никой не ми е поръчал, това е заложено в нашата програма за управление. Истината е, че президентът Радев, още като главнокомандващ, се е изказвал по тази тема. Всеки един български авиатор говори за възстановяване на военно – въздушното училище. Видяхте, че НС взе това решение преди Великден.

Отидохме там, за да кажем – „колеги, 30 дни по-късно сме си изпълнили обещанието“. Връщането на училището означава дори и привличане на инвеститори в авиацията – военната и гражданската. Означава икономическо развитие на регион като Плевенския“, обясни Красимир Каракачанов.

Дискусиите са закрити за тази страница